Accessoires


Er zijn te veel accessoires om op te noemen. Dit komt niet alleen door de ontwikkeling van de gewone fiets, de e-bike en de speedpedelec maar ook van de automotive- en de kampeerwereld.  Om het aanbod enigszins te beperken gebruiken we maar de definitie dat de accessoire zelf in of uit te bouwen is en zich op de fiets of de berijder bevindt. Dus geen af-fabriek gemonteerde onderdelen want dat is standaard of optioneel. Het uitzoeken van accessoires gaat bij sommige fietsers hun hele leven door want je kunt je fietsbeleving er mee verbeteren. Let altijd op je veiligheid, een speedpedelec stelt hoge eisen.

 

De fietsfabrikanten zelf doen bijna niet aan accessoires: ze hebben geen verdienmodel hierbij alleen maar mogelijke risico’s in geval van productaansprakelijkheid. Dealers ervaren wel dat verdienmodel, kijk maar eens naar de vele gevulde schappen in hun winkel, al is de kans op winkeldochters aanwezig. Of ze bieden accessoires aan als alternatief voor een geldelijke korting bij aanschaf van de fiets.


Grasduin eens op de website van Jeroen van Zijp die allerlei accessoires levert, vaak 3D geprinte, fietsmerk gebonden artikelen. Denk aan verlengde spatborden, accuhouders en veel meer....


Overweeg je de aanschaf van een speedpedelec bekijk dan de hier beschreven accessoires en neem ze mee in je onderhandelingen.