Concurrenten


Alternatieven voor de speedpedelec?

Wie zijn nu eigenlijk de concurrenten van de speedpedelec of beter gezegd zijn die er wel? 

 • E-Bike.
  Aan de "onderkant" natuurlijk de van de fiets afgeleide e-bike). Die staat naar onze mening het dichtste bij. Ze is immers de moeder van de speedpedelec en van veel speedpedelecs zijn e-bike versies, of is het andersom?
 • Fiets.
  Onder de e-bike kunnen we de fiets plaatsen. Op pindakaas voortbewogen en massaal bereden in NL door jong en oud.  Schiet te kort voor de forens boven de 10 Km door de tijdsduur.
 • E-Motor
  Aan de bovenkant heb je de elektrische motorfiets die heel langzaam zijn intrede doet. Vereist geen lichamelijke inspanning, bevind zich op dezelfde filewegen las de auto maar is iets beweeglijker.
 • E-Scooter.
  Aan de ene zijkant de e-scooter (45km/uur versie) die qua prijsstelling gelijk is, doch al snel meer dan 100 kg weegt, geen trappers heeft en louter elektrisch wordt voortbewogen. Heeft imagoproblemen vergeleken met de speedpedelec.
 • E-Car.
  En aan de andere zijkant de auto: ook hier mis je de eigen krachtsinspanning en er is maar liefst 1.000 Kg of meer nodig voor het vervoeren van 1 mens. Prijzen vanaf € 25.000,00. En dan kun je ook nog in de file staan.
 • OV.
  Rondom de speedpedelec kunnen we tenslotte het openbare vervoer plaatsen: niet goedkoop, niet gezond, geen autonomie en ze komt niet overal waar je wezen wilt. Maar in dichtbevolkte gebieden een uitkomst en je betaald alleen het werkelijke gebruik, een investering is niet nodig. In Nederland mag de speedpedelec ook met de trein mee, mits in de daluren en met aankoop van een fietskaartje (€ 7,50).

Door deze hevige concurrentie tussen de vervoersmiddelen heeft de afdeling marketing een toegevoegde waarde bij de speedpedelec-fabrikanten

.