Trefecta


Dit is een wel heel bijzondere Nederlandse fabrikant die zich begeeft in de exclusieve top waar prijs van ondergeschikt belang is. Zij maakt, o.a. voor militaire doeleinden, de elektrische (motor)fiets DRT Offroad Unlimited die snelheden tot 70 km/uur kan behalen. In feite is het een geëlektrificeerde offroadfiets die tegen een stootje kan en zelfs opvouwbaar is. Dat laatste was een eis van hun militaire klanten: hierdoor konden de fietsen netjes in kratten vervoerd worden. Ze zijn zelfs door het Nederlandse leger ingezet tijdens hun uitzending in Mali. Of het model hier net als de mens te kampen heeft gehad met de extreme hitte is ons niet bekend. Gelukkig is er ook een speedpedelec versie van met een prijskaartje van rond de € 30.000,00 waardoor dit model wel zeer exclusief is.


Eind 2019 heeft Trefecta aangekondigd ook een model onder de top te willen plaatsen die toch allerlei leuke technische details heeft: de RDR. Zeg maar de “betaalbare versie”...
Voorzichtig betreden ze nu hiermee de markt via Indiegogo waar belangstellenden deze, nog op de markt te brengen, fiets kunnen bestellen met een fors prijsvoordeel of met speciale perks. Is dit een gewaagde sprong in het duister of een slimme marketingtruc? Wij denken beide en ook nog een slimme manier van Trefecta om de markt te polsen voor hun product. Gezien de specificaties van deze nieuwkomer wensen wij ze alle succes toe.