Ellio Elite 2020Speedradar©

Uitleg.
Groene lijn: de scores van deze fiets op comfort, snelheid en onderhoud, actieradius en prijs tonen we voor standaard én maximaal uitgebreide accu.
Gouden lijn: de actuele gemiddelden van alle 150 speedpedelecs op de markt!
Comfort: hoe meer comfort des te meer punten, max. 10.
Snelheid: hoe makkelijker 45 Km/Uur des te meer punten, max. 10.
Onderhoud: hoe minder onderhoud vereist is des te meer punten, max. 10.
Actieradius: in Km's gedeeld door 10, berekend met onze gegevens.
Prijs: in € gedeeld door 1.000.


Tech Spec


Bijzonderheden.
Deze bijzondere speedpedelec is in 2020 voor het eerst op de markt gebracht in Vlaanderen (B) en is ontworpen en geassembleerd in Beldië. Het is de enige speedpedelec op de markt met 2 elektrisch aangedreven wielen (voorwiel- en middenmotor die achterwiel aandrijft) en meteen een forse accu (maar dat is dan ook wel nodig). De hoeveelheid energie die met de remregeneratie kan worden teruggewonnen blijft waarschijnlijk beperkt want de echte remkracht komt uit een hydraulisch remsysteem. Er kan ook elektrisch geremd worden (via de remregeneratie) door met de pedalen achteruit te trappen: hoe verder des te meer remkracht. Met tractiecontrole en ABS op deze elektrische rem. Dat is uniek.


Het aandrijfsysteem (2 motoren en transmissie) en de interface (display en knoppen) zijn zelf ontwikkeld en gepatenteerd: ook uniek in de speedpedelec wereld. De fiets heeft een bijzonder laag zwaartepunt door de 20 Inch wielen. De motoren leveren samen 100 Nm en het nominaal Watt vermogen is 700-800 W, met een piek van 1.500 W: dat is voldoende voor een kruissnelheid van 45 Km/Uur. De fiets weegt maar liefst 38 Kg maar voor een speedpedelec hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. De Ellio is verkrijgbaar in een sportieve (recht stuur en lage stuurpen) en een comfortabele zit (gebogen stuur en hoge stuurpen).  Het balhoofd is voorzien van schroefgaten voor een (toekomstige) voordrager en standaard wordt een ringslot om het achterwiel geleverd. 
De Ellio is ook in de uitvoering Enjoy verkrijgbaar met een snelheidsbegrenzing van 35 Km/Uur.

Maart 2020: Ellio is bezig met de ontwikkeling van voorvering voor de Ellio.

Mei 2020: een cargocarrier vóór zit in de pijplijn.


Let op: Vanaf 2022 is met de "Saving private Ryan" update (dankzij de "limp home mode") met een lege accu te fietsen. Dit kon voorheen niet doordat via de elektra de automatische versnellingsbak bediend wordt. Ook neemt de Ellio tijdig "gas" terug bij een bijna lege accu, een fenomeen dat we bij meerdere speedpedelecs kennen.