Nieuw kopen


Gefeliciteerd! Wat een luxe om een speedpedelec uit te kunnen zoeken en zelf te kunnen betalen. Wij helpen je graag in de keuze hiervan en met tips. Onderstaand een kieswijzer: waarop kun je letten.


Kieswijzer

 • Prijs
  Ken je budget: de gemiddelde prijs in 2020 is € 5.700,00.  Als je fietst scheelt dat ook gebruikskosten van je eigen auto of het OV.  En je speedpedelec heeft ook een inruil- of een restwaarde.
  Binnenkort plaatsen we een Excel rekenmodel als hulpmiddel.
 • Afstand
  Welke afstand moet je heen en terug afleggen en wil/kun je onderweg bijladen?  Daar moet je accu op berekend zijn. Reken op 30% meer accuverbruik in de winter of met tegenwind.
 • Snelheid
  Wil je continue 45 Km/Uur fietsen ga dan voor de achterwielmotor. Bijvoorbeeld de middenmotoren van Bosch zijn volgens sommigen ontoereikend. Of de nieuwe 4e generatie beter scoort moet nog bewezen worden.
 • Onderhoud.
  Wil je weinig onderhoud kies dan niet voor de tandwielen/derailleur in combinatie met ketting maar ga voor de (duurdere) modellen met Pinion, Rohloff of Shimano Alfine versnellingen met een  riem.
  Ook als je een milieufreak bent.
 • Diefstal
  Kun je de fiets veilig stallen? Zo niet is een GPS track & trace aan te bevelen. Steeds meer fabrikanten bieden die aan tegen een vaste aankoopsom.
 • Comfort
  Verdient je lichaam alle comfort kies dan voor- en achtervering.
  Ben je wat taaier voldoet mogelijk de Cyrrus Cycles Kinekt zadelvering al. Raadpleeg je fabrikant of die geplaatst mag worden.
  Of ben je een echte Spartaan (daarvoor hoef je niet persé fan te zijn van het merk Sparta... ) en zijn dikke banden al genoeg voor je?
 • Looks / Design
  Jouw keuze. Punt.
 • Dealer
  De dealer: beter een goede buur dan een verre vriend. Is ie deskundig? Bekijk zijn werkplaats. 
 • Gevoel
  Maak lange proefritten. Geniet en vergelijk. Er zijn verschillen genoeg.

Online kopen?

Wij adviseren voorzichtig te zijn met het kopen bij online fietsenboeren tenzij in de praktijk bewezen is (dus geen fake reviews) dat ze een goede landelijk dekkende service hebben. Denk aan een ophaal- en brengservice binnen 2 dagen. Zo werkt bijvoorbeeld  1 Duitse fabrikant  die rechtstreeks aan de klant levert (HNF Nicolai) maar of die ook Nederland of België dekt?
We zien dat lokale dealers gebruik maken van landelijk dekkende fietsreparatiebedrijven. Die komen dan met een busje vol gereedschap bij je thuis (of op het werk) voor reparaties. Of zij ook toegerust zijn voor ingewikkelde reparaties? Soms zijn de dealers zelf dat niet eens.

Wij verwachten geen groei in deze online-handel voor speedpedelecs: juist de prijs en de storingsgevoeligheid vereisen hier een deskundige dealer als buurman en geen chatbot. Om maar te zwijgen van de mogelijkheid voor de vereiste meerdaagse proefrit.

Koopadvies

Zie je door de speedpedelecbomen het bos niet meer? Wij helpen je graag met een koopadvies gebaseerd op de gegevens uit de Speedpedelec Evolutie Database©.
Bedoeling is dat je opgeeft wat je eisen zijn (zie de kieswijzer) en welke prijs je er maximaal voor over hebt.
Wij maken dan een selectie van max. 3 modellen uit onze database.

Nadere info volgt binnenkort!Steek je licht eens op bij het bestek van onze ideale speedpedelec, de Dreamspeed 1.0.