B'Safe Fietsairbagvest


Één van de meest belangrijke accessoires op het gebied van veiligheid voor de spedelaar kan het fietsairbagvest worden. Deze is sinds begin 2020 verkrijgbaar.


De producent van het B'Safe fietsairbagvest heet Helite SARL, een Franse airbagspecialist met al meer dan 15 jaar ervaring in diverse toepassingen, zoals motorrijden, paardrijden, medische sector, etc.

More Health Innovations B.V. heeft de exclusieve rechten voor de import en verkoop in de Benelux.

Reken op een aanschafprijs van € 690,00 (€ 570,25 excl. btw voor bedrijven).
Het B'Safe fietsairbagvest is op dit moment alleen rechtstreeks te bestellen bij More Health Innovations B.V., in de toekomst hopen zij op meerdere verkooppunten.Eigenschappen

  • Er dient een sensor aan de fiets bevestigd te worden die draadloos in verbinding met het vest staat en nodig is om een val op te merken.
  • Er zit twee jaar garantie op welke met twee jaar extra verlengd kan worden.
  • Na inflatie van de airbags door een val is het fietsairbagvest eenvoudig weer gebruiksklaar te maken door vervanging van het luchtpatroon.
  • Reparatie en beschadigingen kunnen aan de aftersales service afdeling van Helite doorgegeven worden.
  • Het B'SAFE fietsairbagvest is expliciet voor de e-bike en speedpedelec ontworpen. Juist de gebruiker van een speedpedelec is hierbij gebaat. Voor zowel recreatief als woon-werkverkeer (de forens) biedt de B'SAFE extra veiligheid in geval van een val of ongeval.
  • Het vest is dusdanig ontworpen dat het geen beletsel geeft tijdens het fietsen.
  • De B'SAFE is een lichtgewicht vest en weegt tussen de 1 en 1,5 kg afhankelijk van de maat van het vest. Het dragen van het vest vormt geen belemmering tijdens het fietsen.
  • De luchtpatroon is dusdanig gepositioneerd dat deze je lichaam niet beschadigd tijdens een val.

Foto's zijn van het vest in opgeblazen toestand.


Voor werkgevers die speedpedelecs leasen en ter beschikking stellen aan hun personeel: verstrek er meteen een fietsairbagvest bij. Dat kan uitval van je personeel en daarmee gepaard gaande kosten voorkomen.