SpeedBusiness


Welkom op de bedrijvenpagina van Speedpedelec Evolutie. Hier vind u een onmisbare schat aan informatie voor uw productontwikkeling, bedrijfsvoering en marketing die per onderwerp ontsloten wordt.Bent u student of onderzoeker? Laat het weten. De SpeedBusiness© informatie is vooralsnog gratis doch voor de Marktanalyse vragen we een vergoeding.Marktanalyse

In juli 2020 hebben wij de wereldwijd eerste marktanalyse NL over speedpedelecs van het jaar 2020 gepubliceerd. Wij zien dit als een basis kennisbank voor iedere zakelijke beslisser in de wereld van speedpedelecs.

 

De Marktanalyse is de enige webpagina die wij tegen betaling ontsluiten.

Door technische informatie te combineren met prijssegmenten ontstaan unieke inzichten. Hiermee ontzorgen wij uw marketingafdeling en ondersteunen we uw productontwikkeling.

Zo bespreken wij maar liefst 13 onderwerpen in de Technische Kengetallen: van accu tot versnelling.


Boven: voorbeeld (deels) van het in de Marktanalyse besproken onderwerp "Vering".


Een onderwerp bestaat uit een korte maar krachtige beschrijving , diverse overzichten (veelal per prijssegment), opmerkelijke kengetallen en een uitgebreide tabel (met alle data van dat onderwerp van alle fietsen in 2020).


The art of creating unease.

Één van de vele definities van marketing.
Toch hoeft de spedelaar (toonbeeld van de Homo Mobilus, de altijd bewegende mens) niet echt overtuigd te worden van zijn aankoop: wie wil er niet werken aan eigen gezondheid of aan duurzaamheid? Bovendien zit fietsen in ons bloed en slimme technologie komen we overal tegen. En eenmaal een speedpedelec gaat ie niet snel de deur meer uit, hooguit het maandagochtend model of simpel door verandering van werkplek waardoor die overbodig wordt. Maar we zijn nog lang niet zover dat ieder gezinnetje een speedpedelec heeft.
Tot die tijd is er voor de fabrikant en de dealer genoeg te verdienen aan de speedpedelec waardoor het loont om te investeren in marketing.

Horen zeggen.

We moeten de kracht van de marketing ook niet overschatten. Juist door het element duurzaamheid zijn velen zich al bewust van de toegevoegde waarde van de speedpedelec. En dat wordt versterkt door een toenemende stroom aan berichten in de "officiële nieuwskanalen" en de entertainmentpers.
De speedpedelec is een begrip aan het worden.

De markt

In 2017 waren er naar schatting 250 miljoen e-bikes op onze aardbol en wij schatten daarvan maximaal 100.000 speedpedelecs. Ongeveer 10.600 daarvan in Nederland. Op 1 juli 2019 is dat aantal gestegen naar 17.196 dus met 62%! Dat is 1 speedpedelec per 1.000 Nederlanders (waarschijnlijk het dubbele in België).
Op 9 september 2020 is dat aantal met 32% gestegen naar 22.639 fietsen.

Zouden we rekenen met een gemiddelde historische catalogusprijs van € 5.000,00 per speedpedelec en € 1.000,00 aan accessoires en onderhoud dan komen we uit op een totale marktwaarde van € 136 miljoen en zonder btw op € 112 miljoen.


Daarnaast zal de nieuwe bijtellingsregeling per 2020 het marktsegment doen groeien. Zo zien we veel meer speedpedelecs in België omdat werkgevers daar fiets-km-vergoedingen mogen geven aan hun werknemers terwijl dat in Nederland nog niet geregeld is.

Of de speedpedelec daarmee op korte termijn zal doorbreken? We zijn wel fiets minded maar er moet nog veel geregeld worden qua aanwezige fietsinfrastructuur (zoals snelfietspaden) en de nationale wet- en regelgeving.

In 2017 zijn door het CBS onderstaande cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat de speedpedelec juist in niet stedelijke gemeenten geliefd is. 

Boven: gebruik per stedelijkheid, bron CBS 15-8-2017
Geen data in 2019 gepubliceerd


Laten we eens kijken naar de openbare cijfers van het CBS uit juli 2019.      Klik hier voor de interactieve grafieken.    

Boven: leeftijdsopbouw, bron CBS, RDW 29-8-2019.
Gemiddelde leeftijd van de spedelaar is 50 á 60 jaar!

Boven: per provincie, bron CBS, RDW 29-8-2019.
Geen donkerblauw in de Randstad behalve in Utrecht, opmerkelijk!

Boven: top 5 per merk, bron CBS, RDW 29-8-2019

Kijk ook eens op de pagina Statistieken van Speedpedelec Evolutie zelf: actueler, betrouwbaarder en vollediger.