Giant QUICK-E+ FS 2020Speedradar©

Uitleg.
Groene lijn: de scores van deze fiets op comfort, snelheid en onderhoud, actieradius en prijs tonen we voor standaard én maximaal uitgebreide accu.
Gouden lijn: de actuele gemiddelden van alle 150 speedpedelecs op de markt!
Comfort: hoe meer comfort des te meer punten, max. 10.
Snelheid: hoe makkelijker 45 Km/Uur des te meer punten, max. 10.
Onderhoud: hoe minder onderhoud vereist is des te meer punten, max. 10.
Actieradius: in Km's gedeeld door 10, berekend met onze gegevens.
Prijs: in € gedeeld door 1.000.


Tech Spec


Bijzonderheden.
Wat nu de exacte type aanduiding is van deze fiets weet blijkbaar Giant zelf ook niet meer: wij denken de Quick-E+ FS 45 voor modeljaar 2020. Want de Quick-E bestaat al sinds 2017.
De Yamaha middenmotor heeft in ieder geval 80 Nm waarmee die presteert tussen de Bosch en de TQ motor. Volgens Giant met maar liefst 6 sensoren: snelheid, kracht, motor- en pedaalrotatie, hellingshoek en acceleratie. In de specs staat "Giant PedalPlus 4-sensor technology". En door Giant zelf voorzien van software waardoor die niet met de standaard Yamaha te vergelijken zou zijn, een bekend verschijnsel in speedpedelecland. De accu noemt Giant "rechargeable": gelukkig maar. Het display van Giant, de RideControl heeft een mini USB uitgang wat handig is voor opladen van je mobiel. Via de RideOn app kun je de status van de batterij aflezen en de motor tunen. Voorzien van een stevige bagagedrager waarop je een MIK carrierplaat kunt bevestigen doch een Ortlieb Trunkbag past er door de gebogen bovenkant niet op. De fiets heeft een relatief lage prijs (te danken aan zijn geringe accugrootte, versnellingen-systeem en de vele Giant onderdelen) en is geschikt voor de niet al te lange afstand.