Ellio


IntuEdrive Ellio logo

Deze nieuwe Belgische fietsfabrikant heeft een speedpedelec ontworpen met kleine wielen (bandenmaat 20 inch) en 2 motoren! Dat is bijzonder want ieder ander merk beperkt zich tot 1 motor bij de trapas óf in het achterwiel. Dit model Ellio presteert het beide wielen aan te drijven en is voorzien van een forse accu. Een ander technisch "detail" is de eigen ontwikkelde traploze versnellingsbak die tevens automaat is. Het prototype werd in 2017 gebouwd en in januari 2020 verkregen ze de typegoedkeuring. In 2020 zijn de eerste fietsen uitgeleverd.

Oprichters van IntuEdrive, het bedrijf achter Ellio, Jorrit Heidbuchel (links) en Tomas Keppens met hun wonderkind.Augustus 2021 Bagage.

Ellio werkt gestaag door aan zinvolle toepassingen op haar speedpedelecs. Zo zijn nu diverse bagage oplossingen gepubliceerd. Afhankelijk van de reacties van klanten zullen 1 of meer koffers in productie gaan.

Boven: Ontwerptekeningen van slimme bagage oplossingen van Ellio. Te gebruiken door de forens, de vakantiefietser of voor boodschappen.

Aan deze nieuwe voordrager kunnen 2 tassen van bekende merken als Ortlieb en Vaude opgehangen worden. Daarvoor hebben alle Ellio's al de bevestigingspunten in het frame zitten. De koplamp moet dan wel verplaatst worden.