Specter


Boven: Er is ons nog geen logo bekend.


In januari 2022 hoorden we voor het eerst van deze Belgische speedpedelec met een carbon frame met modelnaam "1". Voorzien van een automatische versnellingsnaaf in het achterwiel (wij gokken op de Enviolo Automatiq) en een riem dus onderhoudsarm. Het comfort komt alleen uit de banden: er zit geen vering op deze fiets.

 

Over de motor, banden en verlichting is nog niets bekend, spannend! Opmerkelijk is de vorm van het stuur waar de knoppen (claxon en grootlicht) zijn weggewerkt in kokervormige buizen. Connectivity via 4G Wifi en Bluetooth met een app met lock-unlock, plaatsbepaling en persoonlijke instellingen (wat is nog onbekend) en navigatie. De eerste foto's tonen geen bagagedrager. Prijs vóór 21 maart 2022 was nog € 8.990,00, hierna € 9.950,00. Optioneel zijn 4 metallic kleuren beschikbaar voor een meerprijs van € 200,00.


 

 

Boven: Evenals de Diamant Zouma Supreme+ S, de Trek Allant+ 9.9S, de Coleen Modern DB, de Simpel Wirbelwind en modellen van M1-Sporttechnik heeft de Spectre 1 een frame geheel uit carbon. Andere merken gebruiken dat alleen voor de voorvork die dan niet geveerd is: Gazelle No1, Scott, Stromer, Trek en Koga.


In 2022 is de marktintroductie gepland.
Die volgen wij op de voet.