i:SYBoven: i:SY's onesize frame concept met in hoogte verstelbaar zadel én stuur. Ook in XXL frame leverbaar.


Eind 2007 ontstond het prototype, toen nog van staal en zonder motor, van de i:SY fiets met 20 Inch wielen. De merknaam is afgeleid van het Engelse "easy".
De uitdaging voor de Duitse uitvinder Martin Kuhlmeier was zijn idee ook in productie te krijgen. Dat lukte in 2008 toen aan Biketec AG (producent van Flyer) een licentie verstrekt werd en een versie met een Panasonic middenmotor werd uitgerust. Op de Eurobike  vakbeurs werden in 2008 prompt 2 prijzen gewonnen.
Met het aflopen van het licentiecontract werd in 2013 de productie door het Duitse Hartje K.G. overgenomen en kwam er een Bosch middenmotor in de fiets. Inmiddels heeft Martin Kuhlmeier een heel ontwikkelingsteam om zich heen gevormd wat de hoeveelheid accessoires bij deze fiets verklaard.

Boven: uitvinder Martin Kuhlmeier te midden van zijn i:SY familie.Boven: altijd al een fuchsia kleurige speedpedelec willen hebben? Het kan bij i:SY! Hier het XXL model.


Het merk i:SY heeft niet alleen elektrische fietsen (waaronder een cargobike): zonder motor is het Lite model in vele uitvoeringen beschikbaar. Wij behandelen echter alleen de 2 speedpedelecs (beide in 20 kleuren leverbaar met ook nog keuze tussen glans of mat):

  • DrivE Speed R/M en de

  • DrivE XXL Speed R/M