Stromer


Stromer is het handelsmerk van MyStromer AG te Zwitserland en is onbetwist marktleider.  Zo is 30% (stand t/m mei 2020) van het Nederlandse speedpedelecpark in handen van dit merk dat in 2019 al 10 jaar bestond. Zij nodigden ter gelegenheid van dit jubileum al haar klanten uit om op 10 oktober 2019 samen een afstand te fietsen van 400.000 Km. Koud kunstje als je globaal 70.000 fietsen hebt rondrijden...

Stromer fietsen kenmerken zich door het standaard ontbreken van vering: die komt dan alleen uit de af-fabriek gemonteerde ballonbanden. Wel kun je vaak optioneel af-fabriek kiezen voor voorvering of zadelpenvering. Ook kun je af-fabriek vaak kiezen uit verschillende sturen en/of stuurpennen. Helaas is bij de ST3 en ST5 modellen ook de mogelijkheid voor stuurvering geslachtofferd ten gunste van het "clean design": het verwerken van kabels en leidingen in het stuur.Binnenkort volgt hier meer info, waaronder een complete vergelijking van alle actuele Stromer modellen!
Mooier kunnen we het niet maken.


Boven: kleurrijke accukeuzes bij Stromer. Zoals bij veel fabrikanten wordt de actieradius overdreven.


Boven: In 2022 introduceert Stromer de 1.440 Wh accu voor de ST7, deze past niet in de voorgaande modellen. Op deze accu zit nu eindelijk een laadstatusdisplay zoals we al jaren bij andere fabrikanten gewend zijn .