Over ons


Jos Aerts webmaster founder

Jos Aerts
Webmaster Speedpedelec Evolutie en
founder SE-Family


Fietsgek in hart en nieren.

Ik ben als zovelen opgegroeid met een fiets, eerst voor het vervoer naar school, later voor fietsvakanties en sporadisch woon-werkverkeer (45 km enkele rit).
Door de komst van de e-bike kon ik wat vaker fietsend naar mijn werk. Rond 2010 kwamen de eerste speedpedelecs op de markt maar pas in 2012 kocht ik mijn eerste: een glanzend zwarte Flyer S Urban Deluxe die ondersteunde tot 35 km/uur. Op zoek naar wat meer kracht en comfort werd die in 2014 opgevolgd door een R&M Delite Hybrid 2 Nuvinci HS met voor- en achtervering. In 2018 werd die vervangen door een zwart/oranje Klever X Speed. Jaarlijks maak ik ook vele proefritten op speedpedelecs van andere merken en bezoek ik beurzen en fietshandelaren.

Gecombineerd met mijn interesse voor techniek en een betere wereld leidde dit in 2019 tot het idee om een boek te schrijven over het fenomeen speedpedelec. Dat veranderde al snel in het maken van de website die je hier voor je ziet.


Oktober 2020

Inmiddels is de website al meer dan 10.000 keer bezocht waar we trots op zijn. We bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
Ook is de website inmiddels onderdeel geworden van de Speedpedelec Evolutie Family die bestaat uit:

  • de website www. speedpedelec-evolutie.nl,
  • de mail via info@speedpedelec-evolutie.nl,
  • de SE-Database met meerjarige technische specificaties en prijsinfo, 
  • het SE-Foto archief en tenslotte
  • de SE-Stat Info waarmee we, minstens van de Nederlandse markt via de RDW gegevens, statistieken publiceren over nieuwverkopen en verdelingen binnen het hele park van speedpedelecs.

Toekomst

Vele bezoekers willen meer advies over welke speedpedelec het best bij ze past. Dat blijkt ook uit de vragen in "De Speed-pedelec Groep" op FB. Daarom tonen we vanaf december 2020 de Speedradar© bij iedere fiets.
We onderzoeken of er nog meer opties zijn.
Laat ons weten hoe je daarover denkt!