Over ons


Jos Aerts webmaster founder

Jos Aerts
Webmaster Speedpedelec Evolutie en
founder SE-Family


Fietsgek in hart en nieren.

Ik ben als zovelen opgegroeid met een fiets, eerst voor het vervoer naar school, later voor fietsvakanties en sporadisch woon-werkverkeer (45 km enkele rit).
Door de komst van de e-bike kon ik wat vaker fietsend naar mijn werk. Rond 2010 kwamen de eerste speedpedelecs op de markt maar pas in 2012 kocht ik mijn eerste: een glanzend zwarte Flyer S Urban Deluxe die ondersteunde tot 35 km/uur. Op zoek naar wat meer kracht en comfort werd die in 2014 opgevolgd door een R&M Delite Hybrid 2 Nuvinci HS met voor- en achtervering. In 2018 werd die vervangen door een zwart/oranje Klever X Speed. Jaarlijks maak ik ook vele proefritten op speedpedelecs van andere merken en bezoek ik beurzen en fietshandelaren.

Gecombineerd met mijn interesse voor techniek en een betere wereld leidde dit in 2019 tot het idee om een boek te schrijven over het fenomeen speedpedelec. Dat veranderde al snel in het maken van de website die je hier voor je ziet.Onze evolutie


Toekomst

We werken continue aan de ontwikkeling en verbetering van onze website en de tools die je daarop vind.


Laat ons weten hoe je daarover denkt!


Januari 2022

Trots op de 100.000ste pageview met 41.500 bezoekers


Juli 2021

Publicatie van onze Marktanalyse 2020: de eerste onafhankelijke analyse van de Nederlandse speedpedelecmarkt met maar liefst 143 fietsen. Wij zien dit als een basis kennisbank voor iedere zakelijke beslisser in de wereld van speedpedelecs: fietsfabrikanten, dealers en leasebedrijven. Hiermee ontzorgen wij uw marketingafdeling en ondersteunen we uw productontwikkeling.


Juni 2021

Publicatie van onze Speedfinder©. Een handig Excelbestandje waarmee je fietsen kunt selecteren op hun eigenschappen comfort, snelheid en onderhoud maar ook op prijs en merk.


Mei 2021

25.000 bezoekers en 65.000 pageviews!

Wij gebruiken Speed Informatics©: onze manier voor het systematisch verzamelen van harde data over de markt, de techniek, de bedrijfsvoering en de marketing van speedpedelecs. We vertalen dit naar informatie die we ontsluiten via praktische tools. Hiermee vinden de diverse gebruikersgroepen, ieder vanuit hun eigen perspectief, antwoorden op hun uitdagingen.


December 2020

Vele bezoekers willen meer advies over welke speedpedelec het best bij ze past. Dat blijkt ook uit de vragen in "De Speed-pedelec Groep" op FB. Daarom tonen we vanaf december 2020 de Speedradar© bij iedere fiets.


Oktober 2020

Inmiddels is de website al meer dan 10.000 keer bezocht waar we trots op zijn. We bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
Ook is de website inmiddels onderdeel geworden van de Speedpedelec Evolutie Family die bestaat uit:

  • de website www. speedpedelec-evolutie.nl,
  • de mail via info@speedpedelec-evolutie.nl,
  • de SE-Database met meerjarige technische specificaties en prijsinfo, 
  • het SE-Foto archief en tenslotte
  • de SE-Stat Info waarmee we, minstens van de Nederlandse markt via de RDW gegevens, statistieken publiceren over nieuwverkopen en verdelingen binnen het hele park van speedpedelecs.