Qwic


Qwic is het handelsmerk van de Nederlandse fietsfabrikant Hartmobile B.V. dat in 2006 is opgericht door Michiel Hartman en Taco Anema met een hoofdkantoor in Amsterdam. Ze hebben ongeveer 550 verkoop- en servicepunten in Nederland, Duitsland en België. Ze hebben vele awards gewonnen uit de fietsindustrie, de ANWB, AD maar ook van de ExtraEnergy organisatie. Wij zoeken nog uit of dat ook voor de 3 speedpedelecmodellen geldt want Qwic maakt dus ook e-bikes.

De speedpedelecs zijn onderdeel van Qwic's Performance modelserie, die zich van de e-bike modellen onderscheiden door de toevoeging "Speed". De speedpedelecs zijn verkrijgbaar in diamantframe of verlaagde instap en met 3 uitvoeringen (motor-versnelling). 

De fietsinstellingen van de Performance Speed modellen zijn te personaliseren via de smartphone met de gratis Qwic app. Ook een storing wordt in de app weergegeven met een advies voor het verhelpen ervan. En natuurlijk kun je de meest recente software downloaden via de app.

De speedpedelecs zijn uitgerust met of een Broze-TF middenmotor of een TDCM achterwielmotor. Qwic meldt dat de Broze motor een grotere actieradius heeft dan de TDCM motor. 
De fietsen hebben Ergon handvatten, een verende zadelpen en voorvorkvering (met lucht) voor het nodige comfort doch hebben geen dikke ballonbanden die inmiddels eigenlijk standaard zijn. 
De modellen zijn:

Deze codering staat voor:

  • A = Shimano Alfine versnellingsnaaf,  
  • D = derailleur
  • M = middrive (middenmotor)
  • R   = reardrive en
  • 11 = het aantal versnellingen.

Tegen meerprijs is de standaard 525 Wh accu te vervangen door een 735 Wh.

Boven MA11 Speed met 525 Wh accu

Boven: MA11 Speed met 735 Wh accu