Speedped basismodel en full optionmodel


In de eerste editie van de Speedpedelec Evolutie Top 5© is deze fiets als winnaar uit de bus gekomen. Wij hebben daarbij alle fietsen in de Speedpedelec Evolutie Database© (135 stuks!) met elkaar vergeleken op de 4 eigenschappen:

  1. comfort
  2. snelheid
  3. onderhoud en
  4. actieradius.

Boven: Speedped full option uitvoering met Rohloff naaf enz.


Speedradar©

Uitleg.
Groene lijn: de scores van deze fiets op comfort, snelheid en onderhoud, actieradius en prijs tonen we voor standaard én maximaal uitgebreide accu.
Gouden lijn: de actuele gemiddelden van alle 150 speedpedelecs op de markt!
Comfort: hoe meer comfort des te meer punten, max. 10.
Snelheid: hoe makkelijker 45 Km/Uur des te meer punten, max. 10.
Onderhoud: hoe minder onderhoud vereist is des te meer punten, max. 10.
Actieradius: in Km's gedeeld door 10, berekend met onze gegevens.
Prijs: in € gedeeld door 1.000.


Tech Spec


Bijzonderheden.
Basis is een klassiek stalen diamantframe (ook in extra large, verlaagde instap of renfiets verkrijgbaar) waarbij bijna de gehele driehoek van zitbuis, boven- en onderbuis gevuld is met een metalen bak. Hierin zit niet alleen de elektronica maar ook de accu die daardoor tot zelfs 2.400Wh groot kan zijn, waardoor geschermd kan worden met reikwijdten tot 300 km! Als dat geen unique selling point is.  De accubak is in verschillende kleuren te verkrijgen (of je plakt er je eigen logo op). Het framedriehoekje onder het zadel is handig voor het vastleggen van de fiets of om hem op te tillen.


Er is een heuse verborgen aan/uit knop.
De motor bevindt zich op een unieke (gepatenteerde) plaats: bovenop de achtervork tussen de achterwielnaaf (Rohloff of Shimano Alfine 8) en de trapas. Dus een semi achterwiel aandrijving. En als kers op de taart ook nog 2 riemen: de 1e van trapas naar achterwiel en de 2e van de motor naar het achterwiel. De motor drijft dus met een eigen riem het achterwiel aan. Een machtig stukje techniek. Er zijn vele opties: Gates riem, Rock Shox voorvering op lucht, USB oplaadpoort.
Helaas niet beschikbaar is de elektrische versie van de Rohloff (E-14).


Aandachtspunt bij de aandrijving is dat er alleen een rotatiesensor is. Dat houd in dat als het systeem aanstaat en je aan de trappers draait de motor gaat ondersteunen of je nu op de fiets zit of niet! In de handleiding staat dan ook dat je eerst moet gaan zitten en daarna het systeem aanzet.


De Speedped is ook als basismodel verkrijgbaar met een 800 Wh accu en een Shimano Alfine 8 achterwielnaaf. Zonder voorvering kost deze versie rond € 7.000,00.