Riese & Müller model Delite


De evolutietheorie volgens Riese & Müller: de ontwikkeling van het model Delite vanaf 1998 tot heden. Hét voorbeeld van evolutie.


Onder: 1998.
Luxe, stevige trekkingbike met voor- en achtervering zonder elektrische ondersteuning. De bagagedrager vóór is van Fauve en is opgehangen aan het bovenste deel van de voorvering waardoor ook hier de tassen afgeveerd zijn hetgeen uniek is te noemen. De achterdrager is eveneens aan het, volledig geveerde, frame opgehangen. De velgmaat is 26 inch hetgeen destijds standaard was voor Duitse trekkingfietsen.

Onder: 2011.
In een ongewijzigd frame is de fiets nu voorzien van Bionix achterwielmotor en een accu.Onder: 2012.
Verstrekt frame bij alle hoekpunten o.a. voor de  ophanging van de 1e generatie elektrische Bosch middenmotor herkenbaar aan de “carterpan”.
Boven: 2014.
Volledig herontwerp van het frame. Wat opvalt is de onderste buis die kokervormig is voor een betere bevestiging van de accu. Ook het scharnierpunt van de achtervering is veranderd. Voorzien van 2de generatie Bosch middenmotor. Hier getoond de uitvoering met Rohloff achternaaf. Niet afgebeeld is het vouwslot dat achter de zitbuis kan worden opgeborgen.


Boven 2017.
Trots presenteert R&M de “DualBattery“ van hofleverancier Bosch die gelijktijdig ontladen of opgeladen worden. Met 1.000 Wh wordt een nieuwe grens bereikt. Ook mooi de bidonschroeven aan weerszijden van het balhoofd. Bandenmaat is 27,5 Inch t.b.v. de de dikke Super Moto X banden.
Niet afgebeeld is de uitvoering met riem die toch geplaatst kan worden ondanks de verende achtervork.

Boven: 2020
Wederom volledig redesign van het frame ten behoeve van de 2 intube accu’s. Voorzien van de 4de generatie Bosch middenmotor en Supernova verlichting met grootlicht. Optioneel uit te rusten met de RX-chip die diefstal moet voorkomen.