BYQR


In 2021 heeft deze Nederlandse startup haar merknaam BYQR geregistreerd.

Zij staan voor een meer duurzame productie via hun geperste en gelaste stalen frames. De gekozen fabricage techniek is eenvoudiger uit te voeren in staal dan in aluminium. Meer rek voor breuk en ook iets eenvoudiger te lassen. Sterker, maar wel weer iets zwaarder dan aluminium. Het frame zal in Nederland geproduceerd worden.


Byqr wil haar speedpedelec laaggeprijsd in de markt zetten: in mei 2021 is een prijs genoemd van € 3.950,00. En dat voor een fiets met een achterwielmotor, interne schakelnaaf, riem en een forse accu van 922 Wh (en mogelijk zelfs 1.200 Wh).

Wij wensen ze veel succes met het openBRQen van de dure speedpedelecmarkt.


Boven: BYQR's achterwielmotor van Nantong Leisheng met daarin geïntegreerd een 7 versnellingennaaf van Shimano. Zo'n naaf noemen we een IGH - internally geared hub.
In 2012 had de Grace Easy al een achterwielmotor (Bionix) met een SRAM 3 Speed IGH! In 2017 introduceerde de Accell Groep in haar Sparta R5e e-bike ook een motor van Leisheng echter voorzien van een 5 versnellingennaaf van Sturmey Archer. En ja, dat is dezelfde versnelling die Stromer in 2020 op haar model ST2 gebruikt.


In 2022 is de marktintroductie gepland van hun 1e speedpedelec:


Boven: Eén van de eerste foto's van de BYQR met zijn unieke frame.