Gazelle


Koninklijke Gazelle N.V.
Deze oer-Nederlandse fietsfabrikant sinds 1892 produceert ongeveer 250.000 fietsen per jaar waaronder ook e-bikes en speedpedelecs. In 2005 werd hun eerste elektrisch ondersteunde fiets, de Gazelle Easy Glider, gemaakt. Deze beschikte over een Panasonic middenmotor en een 200 Wh accu die tussen de trapas en achterwiel geplaatst was: net als vele Kalkhoff en Flyer modellen uit die tijd.

Had Gazelle in 2020 nog het model Cityzen Speed in haar programma, voor 2021 zien we dat die is vervangen door de Medeo Speed. Bovendien vind ook de introductie van de nieuwe No1 plaats.

  • Medeo Speed               met ketting en derailleur

  • No1                                    met riem en volautomaat

 


Boven: Gazelle is een van de weinige fabrikanten waarbij je op de website (onder "Type fiets") kunt filteren op "Speed pedelec". Je moet helaas wel heel wat keren klikken om daar te komen. Zoeken via het vergrootglas op "speed-pedelec" of "speed" werkt hier beter. Vreemd dat dit bij de meeste fabrikanten niet eens kan.


Gazelle's e-bike van de toekomst uit 2017: de No1 die toen enkel als protoype uitkwam. De fiets is van carbon, had de Nuvinci Harmony automatische versnellingsnaaf, een cleane look door het uit zicht zijn van kabels en leidingen en zette Gazelle's eerste stappen op het gebied van connectivity.