Prijs


Klant

Gesteld kan worden dat de prijzen van het product schrikbarend hoog zijn. Mede gezien de productie (van onderdelen) van de fiets in lage lonen landen. Kijk maar eens naar de connecties van de fietsfabrikanten met Taiwan. Deze hoge prijzen scheppen een hoog verwachtingspatroon over de kwaliteit. Een dealer dient zich daarvan bewust te zijn.


Een hoge(re) prijs is te rechtvaardigen door:
speciaal ontwikkelde onderdelen als frame, achtermotor, hardware (display), software, wielen (velgen en banden), remmen, verlichting  vóór (A keuze) en achter, GPS track en trace, connectivity....
distributie via deskundige dealers en stukproductie of mate van customization voor de klant. En een hoge mate van bedrijfszekerheid.

 

De hogere prijs is niet te rechtvaardigen door:
massaproductie van onderdelen afkomstig uit de e-bike markt: accu's (deels), ketting en riem, voor- en achtervering, stuur, handvatten, verlichting vóór (B keuze), bagagedragers, spatborden, zadel en zadelbuis, sloten. Geringe mate van customization voor de klant. En een lage mate van bedrijfszekerheid.


Het is en blijft een fiets met extra's. Een reële gemiddelde prijsinschatting ligt rond de € 4.000,00. Wij kunnen op verzoek vanuit onze eigen database (met alle speedpedelecs op de Nederlands/Belgische markt in 2020) een gemiddelde prijs aan je presenteren. Ook kunnen we dan de merken/modellen rangschikken op catalogusprijs.

Dealer

Kortingenbeleid

De meeste particuliere kopers zullen onderhandelen over de prijs. De dealer kan dit mogelijk vermijden als hij:

  • als enige in Nederland het merk mag verkopen of de concurrentdealers van dit merk geografisch ver uiteen gehuisvest zijn.
    De dealer dient dus een beeld te hebben van collega merkdealers en van de dealers van andere merken speedpedelecs.
  • specifieke pluspunten heeft als ligging, service, deskundigheid en de uitstraling hiervan. Uitstraling is meer dan alleen een mooie website.
  • accessoires goedkoper kan aanbieden, denk aan kleding, helm, tassen, en dergelijke.

Zijn deze mogelijkheden er niet dan lijken kortingen onvermijdelijk.

Bedrijfsvoering

In de prijs dient de dealer rekening te houden met 1 coulancegeval (kosten dealer zijn niet te verhalen op de klant of de fabrikant) per jaar per verkochte  fiets.
In het businessmodel van de dealer zijn 3 factoren doorslaggevend:

  • aanschafkosten van de speedpedelecs. Met een verwachte gemiddelde inkoopprijs van € 4.700,00 en een minimum aantal van 6 stuks zal al gauw € 30.000,00 geïnvesteerd moeten worden.
  • de huisvestingskosten. Denk aan de oppervlakte van de showroom , werkplaats en indirecte ruimten.
  • de kosten van het personeel. Mogelijk dat ook door de huidige overspannen arbeidsmarkt de beschikbaarheid van deskundig personeel een probleem is.

Fabrikant

Naast inzicht in de totale kosten van ontwikkeling, fabricageproces en verkoopkosten dient een fabrikant ook een goed beeld te hebben van de prijzen van concurrenten op de speedpedelecmarkt.

Gemiddelde catalogusprijs NL

Wij berekenen gemiddelde catalogusprijzen per prijssegment met standaard en maximale accu van de in Nederland verkochte speedpedelecs. 

Prijsconsult

Wij beheren de Speedpedelec Evolutie Database © waarvan o.a. de catalogusprijs onderdeel uitmaakt. We kunnen daarom een prijsvergelijking maken van uw merk of model met die van de concurrentie. Ook gezien de technische specificaties er van!

Onze database is daarmee een onmisbaar hulpmiddel voor de price setting van uw product.