Sloten.....in bewerking

Diefstal

Er is een toename in diefstal van e-bikes. T.o.v. 2019 een stijging van 37% in 2020 (cijfers van de Stichting Aanpak Fiets- en E-Bikediefstal , SAFE). Cijfers specifiek voor speedpedelecs zijn er helaas niet.

Wij denken dat een speedpedelec minder snel dan een e-bike gestolen zal worden.

  1. Hij is gekentekend waardoor een diefstal minder aantrekkelijk is: het gestolen goed is moeilijk te verhandelen. Via het RDW Fietsdiefstalregister kun je raadplegen of die fiets gestolen is.
  2. Een deel van de speedpedelecs is (gezien de waarde) al jaren voorzien van anti-diefstal techniek die uitstijgt boven het standaard aanwezige ring- of vouwslot. Vaak als onderdeel van alle connectivity van de fiets. Zo zou met Track & Trace 80% van de gestolen fietsen teruggevonden worden. Denk aan Stromer.
  3. De ontwikkeling in afneembare displays: zonder zijn specifieke display is het elektrisch gedeelte van de fiets uitgeschakeld. Denk aan de Lock-functie van het Bosch Kiox display. Of het Klever 2017 display waarbij zelfs een geluidsalarm op scherp werd gezet.
    Bij achterwielmotoren kan zelfs de zwaarste remregeneratiestand worden ingeschakeld waardoor er niet meer te fietsen is.

 

Wij verwachten dat in 2025 alle speedpedelecs af-fabriek voorzien zijn van track & trace beveiliging. Zij liften daarbij mee in de ontwikkeling hiervan bij de e-bikes: veel fabrikanten van e-bikes maken immers ook speedpedelecs. Of beter gezegd: ontwikkelingen in connectivity nemen toe dankzij de vooruitgang die fabrikanten van het elektrisch gedeelte hierin boeken. Dan moet de klant natuurlijk wel kiezen voor deze ontwikkeling.

 

Wij behandelen hier de extra sloten en alarminstallaties voor je speedpedelec.

Heb je geen geluidsalarm op je fiets dan zijn die achteraf te plaatsen. De meeste fietsen zijn af-fabriek voorzien van een vouw- of ringslot.


Leg je fiets met hang- of vouwsloten vast aan een ijzeren buis en voorkom dat ze de grond raken: een dief kan dan de grond gebruiken om zijn betonschaar mee af te steunen en extra kracht te zetten.


Abus

Alarmbox

Abus Bordo vouwslot met alarm