Yamaha lanceert e-mobility

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 15:31

3 maart 2022.

Ook Yamaha, bekend van o.a. motorrijwielen, heeft aangekondigd een nieuwe stap te zetten in de elektrische mobiliteit met o.a. een nieuwe, eigen speedpedelec. Hoewel er nog geen enkel detail hiervan bekend is (foto’s en tech specs zijn opgevraagd) is dit goed nieuws voor de gestaag groeiende markt voor speedpedelecs.
Yamaha heeft trouwens eerder een belangrijke rol gespeeld: in 1989 met de ontwikkeling van het Power Assist System voor een e-bike in Japan die daar in 1993 als fiets werd erkend en op de markt kwam. In 1994 werden de Japanse regels voor elektrische fietsen (dankzij de Yamaha PAS e-bike) door Duitsland en later andere Europese landen overgenomen.
Bovendien kennen we Yamaha met haar PW middenmotor al als leverancier voor actuele merken als Giant, Haibike en Wheeler.
Zou Yamaha opnieuw uitkomen met een middenmotor dan hebben ze veel concurrenten: AEG (Prophete), Bofeili (Fuell), Bosch (marktleider voor vele merken), Brose (o.a. Qwic en Specialized), Panasonic (Flyer) en TQ (M1-Sporttechnik en Trefecta).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.