Speedfinder©


Zoeken is vinden!

De Speedfinder© helpt je bij het vinden van de speedpedelec die jij zoekt!
Vol trots presenteren wij de wereldwijd 1e zoekmachine voor speedpedelecs. De gegevens komen uit onze Speedpedelec Evolutie Database© waarmee ook de foto's van de Speedradar© en de Tech Spec gemaakt worden. Die database werken wij continue bij. Er staan honderden fietsen voor je klaar om uit te kiezen.

 Doneer

Ook de Speedfinder© is gratis voor jou. Maar een donatie is altijd welkom. Als blijk van waardering en voor de evolutie van deze website.


Downloaden

 

De Speedfinder© is een klein Excel bestandje dat het best werkt op je PC of laptop: je kunt het meteen gebruiken. Raadpleeg je via een smartphone dan:

 • eerst de, gratis, Excel App installeren,
 • de Speedfinder© downloaden en openen en
 • via de Excel App dan aanmelden bij jouw Microsoft account met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.  Volgens ons is dat ook gratis. De Speedfinder© is dan ook te gebruiken op je mobiel.

Na het downloaden kun je de Speedfinder© altijd gebruiken, zelfs zonder verbinding!


Werking

Van iedere fiets zijn de belangrijkste 5 eigenschappen berekend. De prijs en actieradius gelden voor de fiets met de maximaal uitgebreide accu. Daarnaast worden met complexe formules rapportcijfers berekend voor comfort, snelheid en onderhoud. Jij hoeft alleen maar het gewenste rapportcijfer in te tikken. Je kunt ook zoeken op merk of zelfs 2 merken vergelijken maar wij adviseren om eerst zonder merk te zoeken en je te laten verrassen.


Zoek eerst alleen op de voor jouw belangrijkste eigenschap bijv. snelheid. Voeg daarna pas de andere eigenschappen toe.


Je ziet meteen in hoeveel fietsen je zoekt en hoeveel er aan jouw voorwaarden voldoen. De, maximaal, 10 goedkoopste daarvan laten we zien met de goedkoopste bovenaan. Je kunt eenvoudig je zoekopdracht blijven verfijnen totdat je die ene droomfiets gevonden hebt. Of jouw top 3. In de gouden regel laten we de gemiddelde scores van alle fietsen zien: dan weet je meteen hoe je gevonden fietsen scoren.

Foto's, Speedradar© en Tech Spec van de fietsen vind je in onze Merken Galerij.

Fietsen waarbij scores onbekend zijn staan niet in de Speedfinder©, wij doen continue navraag bij fabrikanten hiervoor. We verwijzen naar de disclaimer op onze Home pagina.Boven: voorbeeld van de Speedfinder©: fietsen goedkoper dan € 7.000 met een actieradius minstens 40 Km., gemiddeld comfort, bovengemiddelde snelheid en max. onderhoudsarm. Een handig Excelbestandje voor meermalig gebruik.


Boven: voorbeeld van de Speedfinder©: fietsen van merk Riese & Müller of Stromer, ongeacht de prijs met een actieradius minstens 40 Km., ongeacht het comfort, ondergemiddelde snelheid en max. onderhoudsarm.


Heb je een fiets op het oog? Zoek hem op in de Speedfinder© en vul zijn 5 scores in de oranje velden in: je ziet meteen of er fietsen zijn die beter scoren.


Achtergrond

In 2019 zijn wij begonnen met het verzamelen van info over speedpedelecs. Dat hebben wij verankerd in ons:

 • SE-Fotoalbum© (foto's voor onze Merken Galerij) en de
 • SE-Database© (zie de foto van de beknopte technische specificaties op de modelpagina's). In de database wordt iedere fiets in bijna 100 punten ontleed en beschreven.

  Denk hierbij aan de kracht in Newton Meter van de motor, het beschikken over een automatische versnelling, de breedte van de banden en vele bijzonderheden. Want geen fiets is hetzelfde.

 

Naast deze technische specificaties zijn we trots om te melden dat van iedere fiets, met behulp van ingewikkelde formules, de scores van 5 eigenschappen berekend kunnen worden:

 1. prijs (zowel met standaard als maximale accu),
 2. actieradius (theoretisch in Km's, zowel met standaard als maximale accu),
 3. comfort,
 4. snelheid,
 5. onderhoudsarm.Het leuke is dat op iedere fiets dezelfde formules losgelaten worden zodat harde cijfermatige scores berekend worden.
Hierdoor kunnen we fietsen niet alleen vergelijken maar ook vinden!

 

Al deze gegevens vind je terug in onze:

 1. Speedradar© en de
 2. Speedfinder©.

Toelichting Speedradar©


Vindplaats

In iedere modelpagina in de Merken Galerij.


De radargrafiek is een veelgebruikt hulpmiddel om te laten zien hoe een onderwerp scoort op meerdere factoren. Als onderwerp kiezen wij natuurlijk de speedpedelec en de factoren zijn de 4 eigenschappen aangevuld met de prijs.

Daarnaast zijn vele fietsen tegenwoordig af-fabriek verkrijgbaar met een extra (grote) accu waardoor zowel de actieradius als de prijs getoond worden voor:

 1. de standaard accu én
 2. de maximaal uitgebreide accu.

Het bijzondere is ook dat we een gemiddelde per eigenschap of prijs van het totale actuele marktaanbod kunnen laten zien!
Je kunt daarmee jouw fiets(en) afzetten tegen het gemiddelde.
Genoeg woorden, kijk maar eens naar de Speedradar© van de nieuwe Fuell Flluid 1S 2020, de Stromer ST5 2020 en het landelijk gemiddelde.Uitleg radargrafiek

De oranje lijn geeft de nationale gemiddelde scores op 7 punten weer van alle actuele fietsen op dat moment.
De witte lijn van de Fuell Flluid 1S laat zien dat deze fiets:

 • beter dan gemiddeld scoort op comfort en  snelheid,
 • stukken beter op onderhoud (weinig door riem en naafversnelling),
 • betere actieradius heeft met de standaard accu die in alle andere fietsen zit maar gelijk scoort als de  maximale accu daar in zit
 • beduidend lager geprijsd is dan gemiddeld.

De grijze lijn laat zien dat, ten opzichte van het nationaal gemiddelde, de Stromer ST5:

 • beduidend minder comfort heeft (geen veringen),
 • een fors hogere snelheid (sterke achterwielmotor, weinig wrijving),
 • veel meer onderhoud vergt (ketting en derailleur),
 • een hogere actieradius heeft (standaard al 983 Wh, niet uit te breiden,
 • een beduidend hogere prijs heeft (bijna de hoogste in de markt).

En je kunt de 2 fietsen makkelijk met elkaar vergelijken!